آشنایی با روش های پخت ماهی

[ad_1]

 d8a2d8b4d986d8a7db8cdb8c d8a8d8a7 d8b1d988d8b4 d987d8a7db8c d9bed8aed8aa d985d8a7d987db8c 606c855adafa1 آشنایی با روش های پخت ماهی

طرز پختن ماهی

در ادامه شما را با چند روش پخت ماهی آشنا می کنیم.

طرز تهیه ماهی سرخ شده:
بیشتر مردم،‌ طعم غذاهای سرخ کرده را دوست دارند و حتی خیلی از کسانی که علاقه ای به خوردن ماهی ندارند،‌ گاهی ماهی سوخاری را در برنامه غذایی خود قرار می دهند. برای سالم و مغذی تر شدن ماهی سوخاری،‌ می توانید گوشت را حدود نیم ساعت پیش از سرخ کردن، در ترکیبی از آبلیمو، نمک،‌ پودر فلفل سیاه و پودر سیر بخوابانید.

سپس هر دو جهت ماهی را به پودر سوخاری یا پودر نان خشک آغشته و ماهی را با روغن های مخصوص سرخ کردنی، سرخ کنید. قبل از خوردن ماهی، پودرهای سوخاری که آغشته به روغن هستند و در تاثیر حرارت دیدن، به رنگ قهوه ای درآمده اند، از سطح ماهی سوا كنید و گوشت سالم و خوش طعم آن را بخورید.

برای سوا شدن آسان تر پودر سوخاری، می توانید حدود 3 لحظه پیش از پایان پخت، ‌در ماهیتابه را بگذارید تا پودر چسبیده به ماهی ها با بخار ایجادشده، شل و به آسودگی کنده شود. برای پختن ماهی با این روش،‌ بهتر هست گوشت ماهی را به صورت فیله درآورید.

طرز تهیه ماهی کبابی:

می توانید ماهی ها را فیله و کباب کنید اما باید با استفاده از آبلیمو، روغن، سس مخصوص یا کره آنها را نرم نگه‌ دارید. برای این غرض، مواد را با برس روی ماهی ها بمالید یا داخل فویل بپیچید و روی گریل با چندبار این جهت و آن جهت کردن کباب کنید. البته ماهی کبابی همیشه قرار نیست خشک باشد. می توانید با سس مخصوص ماهی دوپیازه، به آن طعمی گوناگون بدهید.

طرز تهیه ماهی تنوری:
بهترین راه پختن ماهی تنوری در منزل، استفاده از فر هست. برای پختن ماهی تنوری،‌ می توانید از ماهی های بزرگ و درسته هم استفاده كنید و نیازی به فیله کردن ماهی ها نیست.

بیشتر بخوانید:  روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز

پختن ماهی ها در فر روشی بینهایت سالم و مفید برای پختن یک ماهی کامل هست. اما فراموش نکنید این یک روشِ خشک هست و اگر بدون پوست باشد رطوبتش را از دست می دهد. بنابراین از آب خود ماهی ها یا سس برای پختن آنها استفاده کنید. می توانید ماهی ها را در مواد بخوابانید سپس داخل فر بگذارید، یا اینکه ماهی شکم پر درست کنید.

طرز تهیه ماهی داخل فر، ابتدا داخل شکم یا گوشت ماهی را با مقداری نمک و کمی پودر انار یا پودر لیمو عمانی طعم دار کنید، سپس روی پوست ماهی چند برش عمیق بزنید و پایان پوست و داخل برش ها را با رب انار بپوشانید.

اکنون ماهی را خوب داخل فویل آلومینیومی بپیچید و آن را بعد از قرار دادن در یک سینی نازک، داخل طبقه وسط فر بگذارید. فر شما باید از قبل کاملا گرم شده و دمای حدود 180 تا 200 درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد. مدت دوران پخت هم به اندازه ماهی بستگی دارد.

می توانید تقریبا نیم ساعت بعد از قرار دادن ماهی در فر، فویل آن را باز کنید و ببینید چه مدت دیگر برای پخت کامل دوران لازم دارید. این روش، یکی از بهترین روش های پختن ماهی هست که علاوه بر طعم خوبی که برای ماهی ایجاد می کند، به دلیل استفاده نكردن از روغن، غذای سالمتری هم خواهید داشت. (بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماهی سوخاری )

داخل فویل بپیچید

طرز پخت ماهی داخل فویل روش بینهایت خوبی هست برای حفظ طعم و نم به خصوص درباره ماهی درسته یا استیک شده. آبلیمو را به همراه کمی کره، نمک، فلفل، سبزیجات و ادویه به سلیقه خودتان روی آن بریزید و اطراف آن را فویل بپیچید، سپس با دمای میانه بین 180 تا 200 سانتیگراد بپزید تا پرآب بماند.

بیشتر بخوانید:  آیا می دانید خمیر مرغ چیست؟

می توانید بعد از پیچاندن فویل اطراف ماهی، آن را وسط ذغال روشن قرار بدهید به صورتی که زیر و روی آن زغال روشن شده باشد.

d8a2d8b4d986d8a7db8cdb8c d8a8d8a7 d8b1d988d8b4 d987d8a7db8c d9bed8aed8aa d985d8a7d987db8c 606c855ae4d50 آشنایی با روش های پخت ماهی

دستور پخت ماهی

طرز تهیه ماهی آبپز:
عجب نکنید؛ برای تهیه ماهی با این روش، قرار نیست که ماهی ها را داخل آب بیندازید. تنها کافی هست یک کاسه گود مشابه قابلمه را تا نیمه با آب پر کنید. سپس قطعه های ماهی که تنها با کمی نمک طعم دار شده اند، داخل فویل آلومینیومی ضخیمی بپیچید و در نهایت هم فویل های حاوی ماهی را بعد از جوش آمدن آب، داخل کاسه بریزید.

اگر قطعه های ماهی کوچک باشند، ‌حدود 15-10 لحظه برای پخت آنها کافی هست. می توانید یک ماهی قزل آلای نسبتا درشت را هم حدود 30 لحظه با این روش بپزید.

روشی دیگر برای آبپز کردن ماهی:

ماهی ها را داخل قابلمه بگذارید، کمی آب افزایش کنید و با چند حبه سیر روی حرارت میانه قرار دهید. با این کار متوجه فرق طعم انواع مختلف آن می شوید و آب طبیعی آن ها هم حفظ می شود.

زمانی که ماهی در حال پختن هست، باید برای تهیه سس این غذا دست به کار شوید.

برای تهیه ی سس ماهی آبپز باید ترکیبی از رب‌ انار، گردوی آسیاب شده،‌ نعناع و جعفری ساطوری و مقداری هم پودر فلفل سیاه باشد که همگی آنها باید حدود 5 لحظه باهم حرارت دادن داده شوند. درصورت میل‌کردن می توانید کمی پیاز داغ هم به این سس افزایش کنید. سس ماهی آبپز باید درست پیش از سرو، روی آن ریخته شود.

 d8a2d8b4d986d8a7db8cdb8c d8a8d8a7 d8b1d988d8b4 d987d8a7db8c d9bed8aed8aa d985d8a7d987db8c 606c855af01f2 آشنایی با روش های پخت ماهی

طرز درست کردن ماهی

طرز تهیه ماهی بخار پز:
ماهی بخارپز بیشتر برای طرفداران سبزیجات که دلباخته طعم‌های طبیعی هستند، مناسب هست. برای تهیه این ماهی، نیازی به استفاده از روغن نیست. گوشت ماهی در روش بخارپز کردن، عطر و طعم سبزی‌های مختلف را به خود می‌گیرد و تنها افزودن کمی نمک و فلفل سیاه قبل از پخت به آن‌ کافی هست.

بیشتر بخوانید:  نحوه ی کار با خمیر فوندانت

برای طرزتهیه ماهی بخار پز، ابتدا باید کف تابه را با مقداری سیب‌زمینی حلقه شده بپوشانید.

سپس روی سیب‌زمینی‌ها، یک صف هویج حلقه شده، یک صف ساقه کرفس خرد شده، ‌یک صف فلفل‌دلمه‌ای، یک صف پیاز خام حلقه‌شده و یک صف برگ سبزی‌های معطری مشابه نعناع،‌ جعفری و گشنیز قرار دهید و قطعه‌های ماهی را روی این سبزی‌ها بگذارید.

در نهایت هم برگ‌های خردشده کرفس را روی ماهی‌ها بپاشید و در تابه را بگذارید. بعد از گرم شدن تابه، حرارت را به‌اندازه‌ای کم کنید که ماهی و سایر سبزی‌ها آب بیندازند و خوب بخارپز بشوند. در صورت میل‌کردن می‌توانید 2 حبه سیر هم به محتویات تابه افزایش کنید. شما می‌توانید ماهی بخارپز را برای تندرستی طعم آن، با کمی روغن زیتون و آبلیموی تازه یا سرکه سرو کنید.

خورش کنید

به سادگی می ‌توانید ماهی ‌ها را تبدیل به یک خورش یا خوراک لذیذ کنید و قطعه های آن را با آب و سبزیجات بپزید یا اینکه از آن سوپ بپزید. در این روش قبل از این که آب خورش کاملا بجوشد باید حرارت اجاق را کم یا خاموش کنید. اگر بتوانید گوشت را آسوده از تیغ آن سوا کنید ماهی پخته هست. این روش برای پختن ماهی های گوشتی بینهایت مناسب هست. قلیه ماهی یک نمونه از پخت ماهی به صورت خورشی هست. این ماهی را می توانید به صورت سرد یا گرم، بدون برنج یا با برنج میل کنید.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز

[ad_1]   نحوه ی نگهداری از سبزیجات اگر چه یخ زدن یا انجماد ، بهترین …