انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

[ad_1]

d8a7d986d988d8a7d8b9 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 d986daafd987d8afd8a7d8b1db8c d988 d8aadaa9d8abdb8cd8b1 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 6079356157533 انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

نحوه کاشت، داشت و برداشت درخت به + مصارف و خواص میوه

همه چیز درباره درخت به

«به» درخت کوچکی با ارتفاع حداکثر پنج متر هست. گل های درخت به، درشت و سفید یا صورتی رنگ هستند. در ادامه سمت دوستی کامل با گیاه شناسی این درخت، کاشت و نگه‌داری، مزایای درخت به و خواص میوه آن و… همراه باشید.

گیاه شناسی درخت به

درخت به از خانواده درختان سیب هست اما نسبت به درخت سیب و گلابی مقاومت کمتری به سرما دارد. حداکثر ارتفاع این درخت به پنج متر می رسد و گل های درشت آن به رنگ سفید یا صورتی با پنج گلبرگ و پنج کاسبرگ  به صورت تکی در انتهای شاخه های برگدار آشکار می شوند و خود باورو هستند.

روی شاخه های تازه، برگ ها و میوه ی به از کرک های سفید یا خاکستری متمایل به قهوه ای پوشیده شده اند. میوه رسیده معمولا زرد رنگ، گرد یا به شکل گلابی هست و طعمی شیرین یا کمی ترش دارد و در انواع غذاها، شیرینی ها و به عنوان مربا مصرف می شود.

آغاز میوه دهی درخت به از ۴-۵ سالگی هست و تا پنجاه سالگی میوه می دهد. برگ های آن نیز تخم مرغی شکل یا تقریبا گرد و بیضی، نوکدار با ترتیب گرد هست.

انواع درخت به

میوه درخت به ممکن هست سبز کم رنگ یا طلائی باشد که بستگی به زمانه برداشت آن دارد. به اول فصل متمایل به سبز و به آخر فصل طلائی رنگ هست اما هردوی آنها آماده مصرف هستند. دو نوع پر مصرف به عبارتند از:

• به معطر

این نوع به بیضی شکل با انتهای مخروطی هست که پوست آن نرم، زرد و داخل آن سفید هست.

• به آناناسی

d8a7d986d988d8a7d8b9 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 d986daafd987d8afd8a7d8b1db8c d988 d8aadaa9d8abdb8cd8b1 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 607935616171c انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

به آناناسی که آشکار آن شبیه گلابی هست اما طعم خفیفی از آناناس دارد

شکل آن کمی مشابه گلابی هست و پوستش پس از آمدن زرد رنگ می شود. داخل میوه نیز زرد رنگ هست و طعم خفیفی از آناناس دارد.

اقلیم درخت به

مناطق سردسیر و گرمسیر معتدل سمت کاشت درخت به مناسب هستند. نیاز سرمایی به نسبت به سایر میوه های دانه دار کمتر هست و ۱۰۰ الی ۴۵۰ ساعت دمای زیر هفت درجه سانتی گراد برای آن کافی هست. ظهور شکوفه های این درخت نیز خیلی دیرتر از میوه های دیگر هست که احتمال سرما زدگی بهاره را به تندی کاهش میدهد.

شرایط مناسب سمت کاشت

– خاک

درخت به در اکثر خاک ها رشد می کند اما خاک های آهکی برای آن زیاد مناسب نیستند و در خاک های رس یا خاک های شنی رشد بهتری دارد. همچنین رشد به در خاک های اسیدی نسبت به خاک های قلیایی بیشتر هست و مقاومت نسبتا بالایی به شوری آب و خاک دارد.

– دما

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته علوم تربیتی

درخت به بیشتر برای مناطق معتدل و سردسیر مناسب هست و برای رشد بهتر نیاز سرمایی کمی (حدودا ۱۰۰ الی ۴۵۰ ساعت زیر هفت درجه سانتی گراد) دارد. تابستان های نسبتا گرم از دیگر شرایط دمایی مورد نیاز این درخت هست.

– نور

این درخت برای رشد مناسب و کافی به نور کامل خورشید نیاز دارد. البته در انتخاب مکان آن باید تمرکزفکر کنید زیرا حتی در صورت دریافت نور کامل، وزش باد های شدید سبب کم شدن میزان میوه دهی درخت به می شوند.

d8a7d986d988d8a7d8b9 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 d986daafd987d8afd8a7d8b1db8c d988 d8aadaa9d8abdb8cd8b1 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 60793561aabb3 انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

میوه درخت به در حالت رایج، درشت و بینهایت خوش عطر میباشد

نحوه کاشت درخت به

کاشت درخت به تقریبا آسان هست و روش های متعددی برای آن وجود دارد که رایج ترین آن استفاده از روش قلمه زنی هست. پس از تهیه قلمه آن را در آب بگذارید تا ریشه دار شود و سپس قلمه را به بستر خاک منتقل کنید.

دوری مناسب میان درخت ها ۵×۵ متر هست و به هرس زیادی نیز نیاز ندارد اما برای قالب دهی نهال ها باید حدودا ۷۰ الی ۱۰۰ سانتی متر از زمین سربرداری شوند و در سال دوم نیز چهار یا ونج شاخه در اطراف شاخه اصلی انتخاب و بقیه حذف شوند.

تکثیر درخت به

تکثیر و ازدیاد درخت به نیز مشابه دیگر گیاهان از روش های مختلفی از جمله قلمه زدن، پاجوش، پیوند و خوابانیدن قابل انجام هست. زمانه مناسب برای قلمه زنی این درخت (برای قلمه های خشبی) اواخر پاییز تا اوایل زمستان هست و اندازه مناسب آنها ۲۵ سانتی متر هست.

برای قلمه های نیمه خشبی باید از اواسط تابستان تا اوایل پاییز به اندازه ۱۲ الی ۱۵ سنتای متر قلمه تهیه کرده و اقدام کنید. برای این نوع قلمه باید در انتهای آن قطعا سه تا چهار برگ باقی بماند.

نگه داری و مراقبت از درخت به

نگه داری و مراقبت از درختان کاشته شده مهم ترین مرحله کار هست و بدین غرض باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

• آبیاری

ریشه درخت به عمقی نیست به همین دلیل قادر به تحمل خشکی در طولانی مدت نیستند. در صورت خشک ماندن خاک میوه های درخت بینهایت کوچک تر میشوند و در طول دوران رشد بهتر هست هر هفته دوبار آبیاری شود.

• کود دهی

یکی از رایج ترین روش ها برای تامین نیازهای غذایی درختان کود دهی مناسب هست که برای درخت به می توانید در زمستان و بهار اقدام کنید. در صورت کود دهی اصولی نیاز تغذیه ای درخت فراهم شده و به همین ترتیب محصولاتی با کیفیت بیشتر در اختیارتان می گذارد. بهترین کود برای درخت به، کود هایی که دارای مقداری ازت یا حاوی کود گاوی کمپوست شده هستند.

• آفات و بیماری ها

چندی از آفات و بیماری ها هستند که سبب کاهش کیفیت محصول یا از بین رفتن آن می شوند و برای مراقبت و نگه داری محصول باید به آنها توجه کنید. مهم ترین آفات و بیماری های درخت به عبارتند از:

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته فیزیک هسته ای

– سر خرطومی

از حشراتی هست که در وسط تابستان به پیگیری درخت می آید و لاروهای آن به درخت صدمه میزنند.

– لاروهای حشرات

به طور کلی لاروهای هر حشره ای که روی درخت بمانند با تغذیه از میوه ها و برگ های درخت به برای  آن مشکل ساز می شوند.

– شته

شته معمولا روی سرشاخه هایی که جوان تر هستند تلاش میکند و سطح برگ ها یا میوه ها را چسبناک تر میکند.

– آتشک

این آفت که به درختان بسیاری از جمله به، سیب و گلابی حمله می کند به علت تلاش نوعی باکتری به نام Erwinia amylovora روی سرشاخه ها ایجاد می شود.

– زنگ

از جمله بیماری های قارچی درخت به هست و معمولا روی میوه ها و برگ ها با لکه های نارنجی رنگ مشاهده می شود.

– لکه برگی قارچی

این بیماری در مناطقی که نم بالایی دارند مشاهده می شود و با لکه هایی تیره رنگ با مرکز سفید روی برگ آغاز می شود. با گذر زمانه این لکه ها مناطق بسیاری را پوشش می دهند و باید به آن رسیدگی شود.

– آرمیلایا

از جمله خطرناک ترین بیماری هایی هست که می تواند سبب پوسیدگی ریشه و طوقه درخت شود و تا از بین رفتن کامل آن تلاش می کند.

معمولا برای مبارزه با آفات و بیماری های درخت به از آفت کش های شیمایی استفاده می شود اما باید در انتخاب آنها تمرکزفکر کنید.

نحوه برداشت و چیدن میوه به

– زمانه مناسب و شرایط

چیدن به برای بسیاری از خانواده ها که در باغ های خود به کشت آن مشغول شده اند با رسوم و مراسمی هماهنگ همراه هست و معمولا در مراحل بعدی از آن برای پخت مربا و شیرینی و غذاهای دیگر استفاده می کنند.

میوه به روی درخت نمیرسد و باید زمانی که تغییرات رنگ از سبز به زرد اتفاق می افتد چیده شود (فصل پاییز) و سپس با نگه داری در محیطی سرد کامل رسیده و رنگ آن کاملا زرد می شود و عطر شیرینی دارد.

– نحوه برداشت

d8a7d986d988d8a7d8b9 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 d986daafd987d8afd8a7d8b1db8c d988 d8aadaa9d8abdb8cd8b1 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 60793561b43bf انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

در برداشت میوه درخت به باید لطافت بالایی به هزیننه دهید

چیدن میوه به با تمرکزفکر زیادی انجام می شود چون خیلی زود صدمه می بیند و برای سوا کردن آن از قیچی باغبانی استفاده می کنند.

میوه درخت به

– مصرف میوه به

میوه به به عنوان تازه خوری کاربرد زیادی ندارد و بیشتر در صنایع مربا سازی، تهیه شربت، غذاها، شیرینی پزی و… استفاده می شود. همچنین از اجزای دیگر این درخت مشابه دم کرده گل و شکوفه یا دانه به به عنوان دارو و سلامت برخی بیماری ها استفاده می شود.

– روش نگه داری

به محض پایان شدن مرحله برداشت به، آنها را در مکانی سرد، تاریک و خشک نگه داری کنید و هرروز آنها را برگردانید تا برسند. اگر میوه ها را در زمانه سبز بودن و زودتر بچینید برای آمدن آن باید زمانه بیشتری شکیبایی کنید. در این زمانه هر از گاهی رسیده شدن میوه ها را بررسی کنید و از نگه داری میوه های دیگر در کنار به خود داری کنید زیرا عطر و رایحه زورمند این میوه می تواند میوه های دیگر را خراب کند.

پس از آمدن میوه نهایتا تا دو هفته در یخچال قابل نگهداری هستند اما باید سریع تر مصرف شوند تا از خشک شدن آن پیشگیری شود.

d8a7d986d988d8a7d8b9 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 d986daafd987d8afd8a7d8b1db8c d988 d8aadaa9d8abdb8cd8b1 d8afd8b1d8aed8aa d8a8d987 60793561c4583 انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

میوه درخت به باید پیش از آمدن چیده شده و در محیطی مناسب برسد

– خواص میوه به

از میوه به در طب سنتی استفاده زیادی می شود که برخی از فواید آن عبارتند از:

• تقویت کننده قلب

• ادرار آور

• مفید برای معده و دستگاه گوارش

• استفاده برای بند آوردن خون ریزی

• مفید برای تنگی نفس (به ترش)

• قابل استفاده برای پیشگیری از تهوع و استفراغ (به ترش)

• سلامت و آسوده کردن فرایند هضم غذا

– خواص دانه به

از به دانه برای سلامت سریع تر خراش ها و سوختگی ها (با ترکیب آن با آب و تهیه مخلوطی غلیظ) استفاده می شود. همچنین برای درمان تب، اسهال خونی، جراحات گلو و سرفه، سلامت ترک پوست و بدن، رفع کردن خشکی زبان و دهان استفاده می شود.

– خواص دم کرده گل و شکوفه به

از گل و شکوفه درخت به برای مواردی همچون سردرد، کمک به معده و دستگاه گوارش، تقویت و صاف کردن سینه، سرفه در کودکان و درمان بی خوابی (با ترکیب آب بهار نارنج) استفاده می شود.

– خواص روغن به

همانطور که متوجه شدید به از میوه های بینهایت مفید هست که بخش های مختلف آن خواص بسیاری دارند. از دیگر محصولات مفیدی که از به تهیه می شود روغن آن هست که برای موارد زیر کاربردی هست:

• رفع کردن سرگیجه

• از بین بردن صدای زنگ زدن در گوش

• سلامت خراش های دهان

• سلامت و درمان خون ریزی ریه ها

• رفع ورم کبد و کمک به تلاش و بازسازی

• درمان خراش روده ها

• سلامت و رفع کردن مشکل اسهال مزمن

– خواص برگ و شاخه های به

جاشنده برگ درخت به برای درمان ورم چشم ها مفید هست. همچنین آب‌کشیدن خراش ها با جشانده برگ به سبب سلامت سریع تر و بند آمدن خون می شود.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

معرفی گیاه گل سنگ، روش پرورش و تکثیر

[ad_1] گیاه گل سنگ صورتی و سفید همه چیز درباره گیاه گل سنگ گل سنگ گیاهی …